Parisalsa alkeisjatko

Tunneilla kerrataan ja jatketaan siitä, mihin syksyn kurssilla jäätiin, eli avoin perusote ja enchufla. Pohjalla olisi siis hyvä olla perusaskelluksen tuntemus avoimessa ja suljetussa otteessa, sekä jonkin verran peruskuvioita kuten di le que si, di le que no ja enchufla. Tunneilla tehdään myös soolona tehtäviä tekniikka- ja liikkuvuusharjoitteita. Omaa paria ei tarvita, vaan vaihdetaan.

In this course we rehearse and continue from where we ended in autumn: basic step in open position and enchufla. So it is good to know the basic step in open and closed position, and some basic figures like di le que si, di le que no and enchufla. We’ll change couples, so own couple is not necessary.

Sali: Pikkukkukettu
Ohjaaja: Yoyo ja apuohjaajana Eeva-Maija Mylläri (Tiedustelut: 050 3703 936)


Parisalsa helppo jatkotaso

Pohjalla on hyvä olla reilu vuoden säännöllistä parisalsatreeniä, vankka rytmin ja perusaskelien ja peruskuvioiden tuntemus. Tutustumme mm. tuttujen kuvioiden variaatioihin ja kuvioiden yhdistelmiin. Tekniikkaharjoitteluakin toisinaan. Paria vaihdetaan.

Couple Salsa intermediate

At least on year of continuous couple salsa training is needed, and good to know well the rhythm, basic steps and basic figures. We well learn variations for basic figures (like setenta, enchufla, paseala) and mix different figures. Some technical rehearsal also. Couples will be changed, so own couple is not necessary."

Sali: Pikkukettu
Ohjaaja: Yoyo ja apuohjaajana Eeva-Maija Mylläri (Tiedustelut: 050 3703 936)


Geordanis, "Yoyo", on kuubalainen ammattitanssija ja -muusikko. Hän on kotoisin Santiagosta, sonin (salsan "esiäidin") syntysijoilta. Hän taitaa kuubalaisia tansseja laajalti afro-kuubalaisesta folkloresta nykypäivän populaaritansseihin, kuten reggaetoniin, ja sydäntä lähinnä on rumba (salsan esiäiti sekin). Hän on tanssinut useissa ammattiryhmissä, kuten Rumberos de Cuba ja Siete potencias. Hän haluaa välittää oppilailleen paitsi tanssin tekniikkaa, ennenkaikkea riemua ja musiikin tulkintaa. "Relajar el cuerpo!"
Eeva-Maija löysi tiensä tanssin pariin telinevoimistelun kautta teini-ikäisenä. Hän on tanssinut eri lajeja klassisesta baletista hiphopiin, enimmäkseen jazz- ja nykytansseja. Salsaan ja sitä kautta afro-kuubalaisten tanssien maailmaan hän hurahti reilu vuosikymmen sitten. Hän on opiskellut näitä tansseja intensiivisesti suomalaisen sekä kuubalaisten opettajien johdolla, Tampereella ja Kuubassa.